Еленко Ангелов продължава да работи, като консултант и психолог. Приема клиенти в кабинетите си в София, "Цариградско шосе" 131, "7 км.", АТМ Бизнес център, за записвания e-mail: oknele@abv.bg
Разгледай откъси и поръчай всички книги с отстъпка от BOOKTRADING тук http://thespiritofoknele.org/
Оfficial fb page http://elenkoangelov.com/facebook

събота, 10 октомври 2015 г.

Битовата химия на 21 век е в хладилника, а не до него, казва психологът
Българинът оглупява заради битовата химия. 

Това, което попада в стомаха ни, не може да се нарече храна. В него има подобрители, овкусители, подсладители, но това, от което се нуждае организмът, го няма. Аспартамът е сред най-големите врагове на съвременния човек. Учените са потвърдили, че от него се губи паметта. Това каза в студиото на “Здравей, България” психологът Еленко Ангелов. Според него масовото използване на подсладителя е част от заговора срещу човечеството.


Психологът Еленко Ангелов заедно с д-р Донка Байкова в студиото на НОВА 

“Битовата химия на 21 век не е до, а вътре в хладилника. Не съм тук, за да плаша зрителите на Нова телевизия, но истината е страшна. Тровят ни с аспартам. 18 години този продукт е бил забранен в САЩ, но в момента, когато идва Доналд Ръмсфелд като министър на отбраната се уволнява шефа на Агенцията за контрол на храната и световният пазар е буквално залят с опасния продукт. Преди да стане министър, Ръмсфелд е бил изпълнителен директор на компанията майка на Нутрасуит - G. D. Searle Co.”, каза още Ангелов.

Аспартамът е изкуствено получен заместител на захарта. 200 пъти е по сладък от нея. Познат е под търговските имена Нутрасуит (NutraSweet), Canderel, Equal, Spoonful , Е 951. Той масово се използва за подслаждане на напитки, например Кока Кола, Фанта, Пепси, повечето разтворими сокове, както и в някои медикаменти. “Аспартамът се натрупва в плацентата на бременните жени. Веществото се смята за отговорно и за загубата на паметта, но е в пъти по-сладко от захарта и затова производителите го предпочитат”, коментира психологът.

Според заместник-председателят на Българското дружество по хранене и диететика проф. Донка Байкова пък одобрените хранителни добавки на българския пазар са вече 1990 на брой и аспартамът е една от тях. Всеки адитив се съпътства от много страници документация. Буквата "Е" означава, че е получил одобрение от отговорната за това европейска служба с централа в италианския град Парма.

Проблемът е обаче, че съдържанието на Е-та става все по-голямо. Само в хляба има пет, а в често в съдържанието на кренвиршите, освен кожата, сланината и нишестето, добавките заемат повече от 20% от консистенцията, уточни проф. Байкова.

Еленко Ангелов пък препоръчва слънчева храна за здраве, щастие и красота. Заместете хляба с лимец! Той ще променят живота ви. Избягвайте храните, които са пълни с Е-та, съветва авторът на книгата “Рецепти за лично щастие и мотивация”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар