За НЯКОИ следващото изречение няма да е новина, дори ще е досадно потвърждение на очевадна реалност, за други, чието невежество ги прави НИКОИ, ще е новина.
Безспорно живеем в ЕРАТА НА ЛЪЖАТА.
Лъжите са задължителна част от снаряжението на религия, власт, култура, бизнес и медии. Те се складират и като бойни отровни вещества в дома на всеки. Отдавна като норма в обществото е прието печелившите и ефективните лъжи да бъдат носени на работното място и пакетирани заедно със закуската, с която изпращаме децата си на училище – за да имат сили да погълнат дневната си доза от образователни лъжи.
Само ако по-голяма част от хората осъзнаят това несъвършенство на днешното човечество, биха станали по-снизходителни, спестявайки на света „интелигентните“ си укори, критики и друго мрънкане. Поумняващият винаги ще предпочита повече да знае, отколкото да бълва.
Днешната журналистика има една основна максима заложена в операционната и система – веднъж родена и разпространена ЛЪЖАТА, няма как да умре. Тя е приютена и винаги добре дошла и нахранена в домовете на ДЕЛИКАТНИЯ ЧОВЕШКИ ИНТЕЛЕКТ. Същият този „интелект“, който изплита веднага паяжината си дори и върху най-ясните доказателства на ИСТИНАТА. Донкихотовска лудост е да си мислиш, че с ИСТИНИ можеш да накараш тези хора да виждат ясно, камо ли да мислят самостоятелно.
В ЕРАТА НА ЛЪЖАТА, КЛЕВЕТАТА лети по-бързо от ракета, докато ОПРОВЕРЖЕНИЕТО се тътри със скоростта на парен влак, спирайки на досадни гари.
Мръсниците, знаят отлично това – предава се на всяко котило. Въпреки, че гнусните им деяния са разобличени от МЪДРОСТТА НА ВЕКОВЕТЕ, днес те с гордост носят невидимата си униформа на ШПИОНИ НА ЛЪЖАТА. Тяхната завист и злоба е еволюционната сила направила взора им по-мощен от този на орел. Те са зорки за всеки недостатък на ПРЕНОСИТЕЛИТЕ НА ИСТИНАТА и с яростта на крокодил го оповестяват чрез пресилени измислици опорочавайки всяко благородно начало.Техниките на ЛЪЖАТА дори разобличени, веднага се сменят като зъби – на мястото на коварството израства лукавство. Добродетелите се закопават дълбоко в земята, за да не ги види никой.
лъжата, лъжа, истина
Ако ИСТИНАТА не може да се орезили с доказателства, се изфабрикуват отрови, наподобяващи доказателства. И то буквално от НИЩОТО, защото опорочената репутация ще хване плевелските си корени в мнозинството.
Твърденията на ЛЪЖАТА поникват по-бързо, отколкото стъблата на ОПРОВЕРЖЕНИЯТА в градината на хилавия човешки интелект.
Въпреки че ЕТИКАТА на съвременната журналистика да допуска „правото на отговор“ на ИСТИНАТА, позволявайки й на място да се противопостави на ЛЪЖАТА – последната наистина няма как да умре, докато това, което минава за АВТОРИТЕТ и ИЗТОЧНИК са циментирани на пиедесталите си. Днес там се кланят низки хорица, поднасящи венци от мъртви цветя.
В тази ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА трудно може да се намери човек, който да е на едно мнение дори със самия себе си, камо ли да се очаква единодушие от гласуващи за партийни представители, които е невъзможно да бъдат на едно мнение с политическите си убеждения. А, какво остава да се очаква единодушие от бездушни и тесногръди хора по въпроси отвъд ограничените им от собственоръчно изплетени паяжини сетива.
Завършвам опита си за ДИСЕКЦИЯ НА ЛЪЖАТА афористично:
„ИСТИНАТА е, че търсенето й приключва с намирането на удобна ЛЪЖА.“
Следва…