Еленко Ангелов продължава да работи, като консултант и психолог. Приема клиенти в кабинетите си в София, "Цариградско шосе" 131, "7 км.", АТМ Бизнес център, за записвания e-mail: oknele@abv.bg
Разгледай откъси и поръчай всички книги с отстъпка от BOOKTRADING тук http://thespiritofoknele.org/
Оfficial fb page http://elenkoangelov.com/facebook

понеделник, 9 юни 2014 г.

Заповядайте на "СпектАКЪЛ за ключовете на успеха" с Еленко Ангелов тази събота 14 юни, начало 19:30 бул. "Джеймс Баучер" 76, залите на БЧК





Интервю на Ивет Лолова | 09.06.14 за Kafene


Еленко Ангелов за ключовете към успех и щастие в живота



Еленко Ангелов, или Лени, е известен български съвременен психолог и лектор за личностно развитие и треньор по ораторско майсторство и сценично поведение. Автор е на трилогията "Най-голямата Истина", "Рецепти за лично щастие и мотивация" и поредицата "1- на безплатна обиколка около Слънцето". Познат е най-вече като водещ на редовните си телевизионни рубрики и многобройните си медийни изяви.От 13 години прилага когнитивно-поведенческа терапия, съчетана с медитативни техники и невролингвистично програмиране (НЛП), доказали ефикасността си. Той ще бъде един от лекторите на Международния форум-изложение "Здраве, щастие, красота", който ще се проведе в София от 13 до 15 юни с лекция за "СпектАКЪЛ" - формули за успех". В това интервю разговарям с него за формулите за успех и щастие в живота.

Задължително ли е да сме щастливи в живота си/всеки ден?

Щастието е наше естествено състояние и лично пътуване, в което можем да използваме свободната си воля да го споделим с различни пасажери. На всеки му се предоствя свободата да избира своята посока и да прескача чужди стъпки.

Умеем ли, знаем ли какво да правим с нещастието, което ни сполети?

Умеем ли, хм ако има УМ умеем, ако продължаваме да сме пристрастени в това да сме жертви и се саморазрушаваме показваме неуважение към цялото сътворение. Мъдрец е човек, който разбира правилната си посока след първия шамар от съдбата.

Формулите за успех и щастие еднакви ли са за всеки човек – или зависят от пол, възраст, професия, социално положение?

Подсказвам ви моя любим щперц/афоризъм от предстоящата „3-та безплатна обиколка около Слънцето“ – „Ключът на успеха е да махнете от ключодържателя си ключовете на неуспеха“. Един такъв ключ на неуспеха е постоянно да се стремите да се харесате на всички, това е химера.

Има ли позитивното мислене опасни капани – например да си сложим силно розови очила, които да ни пречат да виждаме
истинската страна на пречките, конфликтите и кризите в живота ни?

Да, розовите очила слагат само глупаците и мързеливите – тези, които не могат да контролират своите отрицателни емоции и вече физиологически са пристрастени към хормоните, които се сглабят в тялото ни и съответстват на тези състояния, в които все „някой ни е крив“ и „винаги съм жертва“. На всеки един мой семинар, тренинг или среща с публиката давам подробен изход.

Какво ще пожелате на читателите на Кафене.бг – как да съчетават мечтите с реалността, практичността и възможностите ни да ги осъществим?

Ще ви отговоря лирично:
Скоро, когато избереш да строшиш тези окови, ще можеш да летиш отново. Скоро, когато избереш тези сълзи да са от смях, ще виждаш с истинските си очи. Скоро, когато се обърнеш без гняв назад, надсмял се над страхове и слабости, ще имаш сърце...

Няма коментари:

Публикуване на коментар