15 септември – първият учебен ден…  Един мъдрец ми каза:
Време е да се преподава на учениците, че информационната война е естественото състояние на обществото ни. Фалшът отдавна е разменна монета – радваща се на почтително отношение. Фалшът, не просто има действителна стойност, той е Порокът на епохата ни.
Той има сестра близначка – нейното име е Нечестност. Неискреността и подлото двуличие имат активите на печеливши акции за притежателите си. Медията е „пресата“ със снаряжение от най-големите лъжи. Да оклевети, да изопачи, а ако това е невъзможно да пусне в хиляден тираж и в централната емисия всякакви безпочвени интриги… Това, ученици, днес са неща вече толкова оБИЧайни, че все по-малко ние, ОВЧЕството, се изненадваме и отвращаваме.
Но обратната страна на тази ръждясала монета, е златна за тази епоха. В никоя друга човек не е имал по-добра възможност, отколкото сега да покаже възвишени добродетели срещу наглото насилие, тихият терор и героизъм срещу онези по-виновни от убийци, които с властови механизми успяват чрез измама, пошлост и мерзост да покосят човешката душа.
Честит първи учебен ден, бъдещи рицари!


Човек цял живот учи и цял живот МЕЧтае!
МЕЧтая за България, в която когато и да се зарадваш ще има за какво. Във всяка МЕЧта има МЕЧ и във време като днешното, в което когато и да заплачеш ще има за какво.
Безплатната книга на Еленко Ангелов "Бяла книга за постигане на целите" е ту на 1-во - ту на 2-ро място в ТОП-а на Apple — iTunes

Свалете я свободно тук, където ще намерите и другите книги на автора - http://elenkoangelov.com/itunes
Google me!
http://thespiritofoknele.org/
http://elenkoangelov.com/facebook 
http://elenkoangelov.com/twitter
http://elenkoangelov.com/ 
http://elenkoangelov.com/kindle
http://elenkoangelov.com/itunes 
http://elenkoangelov.com/linkedin 
http://elenkoangelov.com/vbox7
http://elenkoangelov.com/youtube
http://elenkoangelov.com/instagram 
http://elenkoangelov.com/tumblr 
http://elenkoangelov.com/pinterest