Еленко Ангелов продължава да работи, като консултант и психолог. Приема клиенти в кабинетите си в София, "Цариградско шосе" 131, "7 км.", АТМ Бизнес център, за записвания e-mail: oknele@abv.bg
Разгледай откъси и поръчай всички книги с отстъпка от BOOKTRADING тук http://thespiritofoknele.org/
Оfficial fb page http://elenkoangelov.com/facebook

четвъртък, 22 януари 2015 г.


Благодаря на "Лакомник"! Броят им от тази седмица:

- Господин Ангелов, вие не веднъж и два пъти сте предупреждавали за отделни вредни съставки в храните. Но от какво да се пазим и да не купуваме, когато тръгнем на пазар?
- От всичко, което рекламират по телевизията. Току-що прехвърлих каналите и видях рекламен блок, в който първо изброиха десетки "вкусни тайни", луканки, маргарини и газирани гадости. И накрая започнаха да редят лекарства. Не стига, че ти рекламират оново, което те разболява, ами и ти препоръчват оново, което да те излекува от газове, главоболие... Последното е 90% свързано с нещата, които ядем.
Радвам се, че вече се обяснява и показва на хората, че мозъкът и стомахът са свързани през цялото време. Храносмилателната система е една много по-мощна мрежа, която е и напълно автономна. Така че повечето ни проблеми идват от храната. Имаше една реклама, че били направили маргарин с вкус на масло. Mного хора започвахме подигравателна кампания по този повод. Фирмата смени рекламата си и вече показва как в кутийката с маргарин наистина се слага и масло. Това е повече от подигравка. Същото е и положението при кренвиршите от месо. Така че в много от този тип продукти и в пастетите например, отдавна царува битовата химия. Аз например внимавам особено много и за палмовото масло. С мои приятели го наричаме дори "напалмово". Защото то буквално взривява стомасите ни. С тези думи не правя пореден опит да плаша хората или да се правя на интересен. Нека всеки да реши какво да търси и какво да яде.
- Вие как се ориентирате в магазина?


- Почти всичките ми доходи отиват за храна, а ми е все по-трудно да намирам нещо качествено. Доколкото е възможно картофи от собствено производство, месо от проверени места. Но като знам, че тези производители са ги хранили също с битова химия... Най-големият ми проблем обаче е изборът на хляб. Попадам на продукти, които пише, че са произведени от лимец. При внимателно прочитане на етикета става ясно, че на някои места той е едва 20%. А брашното тип 500 съм обявил просто за лепило. По улиците можете да видите все повече мъже и жени, които вървят с подути стомаси. Това е заради слепените им черва от брашното. Една от най-мощните мафии е именно тази на хлебопроизводителите. Следващата е на водите. Така че пак ще кажа, че не бива да се купува нищо, което се рекламира по телевизията. Защото аз бях телевизионен водещ доста време и зная, че по-голямата част от бюджета на една фирма отива за реклама, а не за качество.
- Напоследък ставаме свидетели и на много прояви на агресия - побоища в домове и училища, не малко от тях стигат и до смърт. Да не говорим и за свадите по пътищата. Дали храната не ни прави агресивни?
- Безспорен факт, храната ни прави агресивни. Но това е само една от причините. Аз го наричам оскотяло поведение. На първо място обаче са доходите, а на второ е хранително-отровителната промишленост, която ни е наложена на нас, крепостните селяни. Уж сме свободни, но имаме два лева в джоба, нямаме къде да мръднем и сме принудени да си купуваме отрови. Всички съставки, за които си говорим са химични съединения. И в прав текст ще го кажа - това е една конспирация за по-голяма печалба. Това е угодно на световния ред, който вече не е нов, а наложен. Така крепостните селяни стават глупави и апатични. И това си личи най-вече при малките деца. Защото те консумират най-много вредни храни и напитки. Именно съставките в газираното са една от главните причини за хиперактивността и липсата на внимание.
- Господин Ангелов, дали вече почвите в България са заразени и каквото и да се посади в тях все ще е вредно? Заговори се преди време за това, че гъбите събират много от тези отрови.
- След 10 ноември 1989 г. имаше много реклами на "Монсанто". Фирмата навлезе у нас като един опустошител на земята. И това продължава и до днес. Един пример е посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери и лобито му за директивите, които подкрепят ГМО-храните. Всички почви у нас са третирани основно с деривати на "Монсанто", които ни "спасяват" от плевелите. А те след четири години отново поникват. Но тънката уловка е, че за да вирее нещо в тези почви, трябва да използваш семена само на "Монсанто". А те растат, защото са ГМО. Няма биологична система, която да определи каква е тази храна, когато я приеме. Защото в ДНК на растение се слагат вериги и части от гени на насекоми и животни. Разберете, че този тип храни са като Франкенщайн, сглобени от различни части. Когато човек погълне такова нещо, организма не го разпознава и го трупа под формата на шлака. Затова у нас инсултът е толкова често срещан - той се причинява от стесняване и запушване на артерии и вени. Е, как няма да е агресивен човек, след като стомахът му е възпален. А той е и буквално пристрастен. Казвам го от личен опит. Години наред аз мъкнех една раница отпред. Направих всичко възможно да спра тестените изделия и всичко с брашно. И коремът ми спадна. Как да не си изнервен, като непрекъснато си подут. Но вече няма рекламен блок без продукти за газове. И затворихме кръга - вредни храни, лекарства за тях...

www.thespiritofoknele.org
 
Elenko Angelov official Twitter https://twitter.com/ElenkoAngelov
Elenko Angelov official Instagram  http://instagram.com/elenkoangelov/  
Elenko Angelov official site
www.thespiritofoknele.org   
Elenko Angelov
оfficial fb https://www.facebook.com/pages/Elenko-Angelov/1527095447508037?ref=aymt_homepage_panel  
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар