Еленко Ангелов продължава да работи, като консултант и психолог. Приема клиенти в кабинетите си в София, "Цариградско шосе" 131, "7 км.", АТМ Бизнес център, за записвания e-mail: oknele@abv.bg
Разгледай откъси и поръчай всички книги с отстъпка от BOOKTRADING тук http://thespiritofoknele.org/
Оfficial fb page http://elenkoangelov.com/facebook

понеделник, 15 юни 2015 г.

 

Рецептата за щастие на Еленко Ангелов
автор: Twitter: @adrianamadam
Здравеѝте! С днескашното ми интерввю искам да ви представя Еленко Ангелов, известен съвременен психолог и автор на oсем издадени книги с успешен тираж в България. Прилага когнитивно-поведенческа терапия, съчетана с медитативни техники и НЛП в кабинетите си за  частна консултация.
Познат е най-вече с редовните си рубрики за Силата на мисълта, Теории и факти на родната и световна конспирация, ВИП преживяване с Еленко Ангелов – Вашето Извънредно Паранормално преживяване в два сезона в „На кафе” с Гала по NOVA и многобройните си медийни изяви.
 
 
Разкажи ми малко повече за книгата, която наскоро пусна на испански език – 366 soles.
Това е естественият път, по който книгите ми тръгват в този все по-глобализиращ се свят и където всичко е на един лайк разстояние. Книгата ми 366 SOLES/366 Слънца е сборно издание от две издавани мои книги и 2 предстоящи. Книгата няма аналог на български. Поредицата ми за авторски сентенции и афоризми започна с 1-на безплатна обиколка около Слънцето и логично след нея излезе и 2-ра безплатна обиколка около Слънцето с помощта на българското издателство Booktrading. В 366 Слънца е включено и най-доброто от предстоящите 4-та и 5-та безплатна обиколка около Слънцето. Играта на думи със заглавието на книгата става по-ясна сега, след като има 4 обиколки около Слънцето – 366 слънца има в една високосна година, на която се радваме със сребърна усмивка на всеки 4 години.
Защо на испански? Преведена ли е и на други езици?
Преди въпроса ти „защо“ е въпросът „къде”. Kнигата ми 366 Слънца е налична в електронен вариант за киндъл в сайта на amazon и apple, eто и линкове за свободен преглед и закупуването и – http://elenkoangelov.com/kindle http://elenkoangelov.com/itunes
Всеки може свободно да прочете откъси тук – http://www.amazon.com/366-Soles-Aforismos-Deprogramativos-Spanish-ebook/dp/B00TXNR2HO/ref=asap_bc?ie=UTF8#reader_B00TXNR2HO. И сега отговарям конкретно „защо на испански“ – първо, всичките ми книги се качиха в електронен вариант на български в сайта на amazon, въпреки тяхната забрана за публикуване на български и руски език ( системата им поддържа кирилица) и въпреки, че все още има книги на български в системата им, е въпрос на време да се изтрият. В официалният форум на amazon на въпросите << Защо да не може на кирилица ?>>  „Те“ отговарят лаконично:
<< Не е такава голяма болка за умиране, а и има толкова прекрасни автори на латиница >>. И после, защо издадох трилогията Най-голямата Истина и направих стотици телевизионни предавания на тема „Теории и факти на родната и световна конспирация“… Предварително се подготвих с преводи на американски английски, буквално вашингтонски сленг, който владее преводача ми мистър Alex Mollov. Този вариант все още не е публикуван, заради водените преговори с Random House и други издателски къщи.
На испански за превода ми помогнаха прекрасните Стефка Димитрова и Maria Mercedes Alfaro Perez. Само него оставиха наличен в amazon – http://elenkoangelov.com/kindle.
В apple няма ограничение за кирилицата, така, че заповядайте отново – http://elenkoangelov.com/itunes. Там ви чака и безплатната ми за сваляне книга Бяла книга за постигане на целите.
Последната ти книга, издадена на български, е Рецепти за лично щастие и мотивация. Каква е твоята рецепта за лично щастие?
Моята вкусна рецепта за щастие е на самата корица на най-успешната ми книга. Рецептата ми включва:
– Безкрайна яснота
– Екстра качество любов към намерението
– Усмихнато постоянство
И разбира се кураж, символизиран от яйцата от свободни кокошки, които не загиват на Великден като гладиатори (това е вдъхновено от Валентин Стефанов), които също са на корицата.
 
10426217_1534594706758111_5293464631073436040_n
 
По какъв начин можем да се разделим с негативното? Лесно ли се постига?
По какъв начин ли? Ами вслушайте се в рецептата на гениалния Гьоте за щастие, перифразирам:
Ако искате да бъдете щастливи, внимавайте за глупаците! Глупаците – всички тези, които ти крадат и времето и настроението едновременно.“ Започнете от „човека в огледалото“ – вие спрете да крадете времето и настроението на близки и далечни!
А, дали е лесно – щастието е стил и начин на пътуване, а не крайна гара. Щастието не е „Мисията невъзможна“ с Том Круз, а „Мисията трудна“ с Вас!
Защо мислиш, че те наричат “скандалният психолог”?
Така решиха журналисти от „жълтата преса“ докато водих редовно рубриките си по NOVA в „На кафе“ с Гала за “Силата на мисълта” и “Теории и факти за родната и световна конспирация“. Целта ми бе и все още е да дам ясни и конкретни доказателства по всички теми, продължаваѝки “да грея в калта” без да се цапам на всички неудобни истини. Всички по-важни предавания са качени в официалната ми страница http://www.thespiritofoknele.org , откъдето няма как да ги изтрият. Два пъти YouTube ми изтрива официален канал с видеа, с доста скандални факти за МВФ, Световната Банка, НАТО, родни и световни правителства, НЛО, земни и извънземни, геоинжинерни операции/кемтрейлс/chemtrails… Бях достигнал близо половин милион гледания на видео и то преди 5, 6 години, което си беше своеобразен рекорд за времето! Много от предаванията, след смяната на собствениците на NOVA TV, също се изтриха от сървара им. Не се оплаквам нито мрънкам, но това е положението. Факт!
Обиколил си много държави. Къде според теб се живее най-добре? Трябва ли да се гордеем с това, че сме българи?
На много места извън България се живее безспорно много по-добре, не мислейки 8 дни в седмицата как да си покриеш консумативите и с каква битова химия да залъгваш глада си. За къде и колко, кой да замине… ще дам най-разпространения съвет у нас, понеже тук всеки е “психолог”: <<Не знам, брат, ти си знаеш!>>
Все още не е пресъхнал изворът ни и капка по капка има с какво да се почувстваме горди като българи, заради отделни капки чиста изворна вода, иначе повечето у нас си е “гола вода” и замерване с кал.
Смяташ ли , че България е разположена на специално място?
Все още у нас има четири сезона и това си е истинско богатство. Имаме море, планина… Специално ни е и геополитическото място на картата, но с тези надупени политици… кофти място.
Има хора които смятат, че нещата за които говориш са нереални. Какво е посланието ти към тях?
Всеки сам да търси своята „Най-голяма Истина“ и да им върви по вода! Част от целта ми с дейността ми е да провокирам това – опонирайки ме, подигравайки дори, търсейки на обратното на моите твърдения в крайна сметка “да дойдат на мойта”.
Какви според теб са най-големите заблуди на съвременния свят?
– Че хората сме върха на хранителната пирамида
– Вярата им в статуквото на правителство, религия и наука
– Че личното щастие е утопия и че „те за мъка са родени“
За или против си употребата на медикаменти? С какво можем да ги заместим?
Има медикаменти и “медикаменти” и случаи когато съвременната отровителна химическа промишленост е необходима и достатъчно условие за здраве… всичко е частен случай! Разбира се, че натуралните, пресни и качествени храни и добавки са най-добрите лекарства.
А мнението ти живота в големия град?
Обичам цивилизацията и удобствата на големия град. Когато се задушавам се телепортирам на места с минимален електромагнетизъм и много по-чист въздух и тишина. Балансирам!
 
Elenko Angelov
Instagram @elenkoangelov
 
Всички сме чували за ГМО, но ти пазаруваш ли от големите хранителни вериги?
От доста веме, до колкото мога и все повече пазарувам от “Женския пазар”. Внимателно подбирам храната си.
Четейки етикетите, коя от съставките да избягваме?
Аз лично избягвам аспартам (E951) и натриев глутамат (E621). Писал съм и направил десетки предавания по темата с ясни доказателства за ползата и вредата. Всеки сам да си решава с онова нещо между ушите си.

“Бързи въпроси”

Как релаксираш?
С приятели и близо до вода.
Спортуваш ли?
Да, защото единствената истинска „машина на времето“, която ме връща в младостта, е гладиатора във фитнеса.
Гледаш ли телевизия? Любимо предаване:
Сърфирам по каналите и избягвайки рекламни скали. Любимо ми е предаването „Стая за милион долара“ по Fine living.
Песента която не ти умръзва да слушаш пак и пак е…
Това е „Here comes the Sun” на любимия ми Бийтълс Джордж Харисън.
Море или планина?
И на океан!
 

неделя, 7 юни 2015 г.

Понеделник 8 юни, след 7:30 Еленко Ангелов гост в сутрешния блок на TV7 с коментар по темата "за обругаването и гаврата с български символи и светини" от циганските средни пръсти до българските такива, малоумното рязане на националния ни трикольор като "официални лентички" от Бойко Борисов до идиотщината в плевенската Панорама...

 

6 юни Плевен, Панорама МОЛ, лекцията на Еленко Ангелов в Международен форум-изложение "Здраве, Щастие, Красота"

 
 
 
6 юни Плевен, Панорама МОЛ, лекцията на Еленко Ангелов в Международен форум-изложение "Здраве, Щастие, Красота"

 
 
 

Google me!
http://thespiritofoknele.org/
http://elenkoangelov.com/facebook
http://elenkoangelov.com/twitter
http://elenkoangelov.com/
http://elenkoangelov.com/kindle
http://elenkoangelov.com/itunes
http://elenkoangelov.com/linkedin
http://elenkoangelov.com/vbox7
http://elenkoangelov.com/youtube
http://elenkoangelov.com/instagram
http://elenkoangelov.com/tumblr
http://elenkoangelov.com/pinterest

сряда, 3 юни 2015 г.

Как да станем добри мениджъри - Всички видеа - NEWSROOM | NEWS7

Как да станем добри мениджъри - Всички видеа - NEWSROOM | NEWS7


Google me!
http://thespiritofoknele.org/
http://elenkoangelov.com/facebook
http://elenkoangelov.com/twitter
http://elenkoangelov.com/
http://elenkoangelov.com/kindle
http://elenkoangelov.com/itunes
http://elenkoangelov.com/linkedin
http://elenkoangelov.com/vbox7
http://elenkoangelov.com/youtube
http://elenkoangelov.com/instagram
http://elenkoangelov.com/tumblr
http://elenkoangelov.com/pinterest

Как да станем добри мениджъри - Всички видеа - NEWSROOM | NEWS7

Как да станем добри мениджъри - Всички видеа - NEWSROOM | NEWS7


Google me!
http://thespiritofoknele.org/
http://elenkoangelov.com/facebook
http://elenkoangelov.com/twitter
http://elenkoangelov.com/
http://elenkoangelov.com/kindle
http://elenkoangelov.com/itunes
http://elenkoangelov.com/linkedin
http://elenkoangelov.com/vbox7
http://elenkoangelov.com/youtube
http://elenkoangelov.com/instagram
http://elenkoangelov.com/tumblr
http://elenkoangelov.com/pinterest
Заповядайте, тази събота 6 юни Плевен, начало 19:00 в Панорама МОЛ начало на лекцията на Еленко Ангелов в Международен форум-изложение "Здраве, Щастие, Красота"

Повече инфо: http://forumizlojenie.com/

 

понеделник, 1 юни 2015 г.

Имаме удоволствието да обявим серия отворени обучения за развитие на професионалните компетенции.

Обученията, организирани от професионалисти с богат практически опит, ще Ви помогнат за повишаване на производителността, професионалното развитие, както и за решаването на реални казуси.

Лектори на обучението на тема "Мениджърски умения" ще бъдат Анелия Горгорова и Еленко Ангелов.

Основни акценти:
• Нови мениджърски похвати;
• Следващо поколение лидери;
• Управление на конфликти;
• Развитие и управление на организационна култура.

Такса за участие - 400 лв. без ДДС. Местата са ограничени....
Ако имате въпроси, свързани с провеждането на обучението или детайли от програмата, бихте могли да се свържете с нас на: pkraseva@key-success-indicators.com
или 0884/08-08-92.
Company website: key-success-indicators.com
 
 

 
Key Success Indicators

Всеки един мениджър е преминал през казуси, които са свързани с дилеми и предизвикателства. Понякога ни се иска да бъдем повече социални, друг път - превес взима чистата бизнес прагматичност. Кога ще постигнем баланс и кое би могло да ни помогне във взимането на мениджърски решения? Как да създадем съпричастност, доверие и увереност в екипа си, дори и в критични ситуации? Кое ни помага при силно критични ситуации и чисто човешки казуси и трябва ли да се интересуваме от личния... живот на екипа си? Какво стои извън цифрите и кои са истинските предизвикателства на мениджърите; и особено на онези, които биват издигнати в екипа си? Как да планирате, организирате и да спазвате плановете си в ситуацията на бързо променяща се среда? Как да определите посоката в зависимост от зададените Ви бизнес приоритети и да накарате хората си да Ви следват? Какво ще Ви предпази от прегаряне, което ще Ви накара да промените коренно професионалните си планове и посока? - Ако ви интересуват отговорите на подобни въпроси, имате необходимост да споделите Вашия мениджърски опит, както и да чуете добри практики за решаване на Вашите мениджърски дилеми и казуси. - Ако сте готов да участвате в интерактивна форма на обучение, в което да излезнете извън зоната на "мениджърския си комфорт"
- Ако сте готов да направите самооценъчна "мениджърска компетентностна инвентаризация", която да Ви помогне в професионалното Ви развитие
- Ако бягате от клишетата на книгите и търсите бизнес прагматичност


Днес, 1 юни Anelia Gorgorova & Еленко Ангелов гостуват от 18:30 в студиото на NEWSROOM по NEWS7 за общото им обучение "Мениджърски умения", което ще се проведе в София на 26 юни.

 

Google me!
http://thespiritofoknele.org/
http://elenkoangelov.com/facebook
http://elenkoangelov.com/twitter
http://elenkoangelov.com/
http://elenkoangelov.com/kindle
http://elenkoangelov.com/itunes
http://elenkoangelov.com/linkedin
http://elenkoangelov.com/vbox7
http://elenkoangelov.com/youtube
http://elenkoangelov.com/instagram
http://elenkoangelov.com/tumblr
http://elenkoangelov.com/pinterest