Еленко Ангелов продължава да работи, като консултант и психолог. Приема клиенти в кабинетите си в София, "Цариградско шосе" 131, "7 км.", АТМ Бизнес център, за записвания e-mail: oknele@abv.bg
Разгледай откъси и поръчай всички книги с отстъпка от BOOKTRADING тук http://thespiritofoknele.org/
Оfficial fb page http://elenkoangelov.com/facebook

събота, 27 април 2013 г.


Доказателства за „Силата на мисълта” или добри вибрациЦии с Гала

На 5.11.2010 г. в рубриката ми в „На кафе” с Гала призовахме зрителите заедно да направим на живо медитация/визуализация. Шоуто е гледано от милиони... Целта бе да визуализираме намаляването и края на „Войната по пътя”. Заедно с Гала, Деляна, Елица и хиляди зрители заедно визуализирахме в ефир, на фона на песента на Енигма „Return to innocence”, тоталния край на „Войната по пътя” - драстично намаляване на трагедиите и жертвите. Представихме си как по водещи и национални медии обявяват с гордост, че има все по-малко загинали хора и все по-малко катастрофи по родните пътища... Чувствахме все едно се случва сега. Чувствахме, какво е усещането да четеш това в електронни и хартиени вестници. След две седмици започнаха първите поличби - първите официални статистики на рекордно малко ПТП/пътно-транспортни произшествия.

По същото време едно от най-популярните ТВ предавания в България „Господари на ефира” реши, че тази медитация в национален ефир е много смешна и забавна и директно я класира на първо място като ГАФ. Водещият(любим актьор) Димитър Рачков няколко пъти се каламбури(по сценарий) с израза ми: „тотален край на войната по пътя”...


„Вярвам, че голата истина и безусловната любов ще имат последната дума накрая.”
Мартин Лутър Кинг младши

На 3.01.2011 г. прочетох в популярния сайт Dir.bg думите: „Това намаление, което имаме на загиналите и ранените е уникално и това не се е случвало от 50 години насам...” Това са думите на заместник-директорът на „Охранителна полиция” комисар Алекси Стратиев, цитиран от Българско национално радио/БНР . Те продължават така:

„Този факт може да бъде обявен за събитие на годината - най-малко жертви на пътя от 50 години насам...”

Според официалната статистика на КАТ през периода 1990-2009 г. при катастрофи в България са загинали 21 773 души, а ранените са 168 007. Близо една трета от тежко ранените остават инвалиди за цял живот. Всеки четвърти от загиналите на пътя е дете, юноша или младеж до 24-годишна възраст.

Груповата медитация/визуализация за „тотален край на войната по пътя” бе част от темата „Силата на мисълта 2”. Записът от 5 ноември 2010 г., „На кафе” с Гала, NOVA може да се гледа в NOVA play, YOU tube, родния ни VBOX7 и на официалния ми сайт www.thespiritofoknele.org

Да, няма да спра да подсказвам факта, че когато много хора мечтаят заедно, това се нарича нова реалност!

На 7 май 2009 г. от ефира на NOVA в предаването „Часът на Милен Цветков” аз „върнах книжката си” и обявих, че на другия ден тя ми изтича и няма да подновявам свидетелството си за управление на МПС. Никога не съм предизвиквал или правил пътно-транспортни произшествия. Осъзнах, че съм много разсеян и некадърен шофьор – а и кой казва, че всеки трябва да шофира? Според мен една от главните причини за безумието по родните пътища носят именно „лошите шофьори”.

Призовах всеки, който има смелостта да си го признае да има и куража да последва примера ми. Призовавам и сега!
От тогава е и идеята дискутирана във Интернет форуми за обща медитация с визуализация „За край на войната по пътя”/„За Мир на пътя”.

Тя продължава и във ФБ групата ми „ВИП преживяване/Вашето Извънредно Паранормално преживяване с Еленко Ангелов и целодневните ми семинари за Силата на мисълта – „Вкусни рецепти за лично щастие”.

7 май 2009 г. NOVA, предаването „Часът на Милен Цветков”

На 8 Юли 2011 г. водеща новина във всички големи и малки медии беше следната:

Спада броят на загиналите при пътнотранспортни произшествия. През първите 6 месеца на годината ранените са намалели с 47 души в сравнение с предходния период и с 95 пъти по-малко произшествия за периода.

На 18 юли 2011 г. 09:23 Агенция „Фокус” с гордост разспространи новината - 80 души по-малко са загиналите при катастрофи в страната към днешна дата в сравнение със същия период на миналата година. Това каза пред радио „Фокус” комисар Алекси Стратиев - началник на КАТ „Пътна полиция" и зам.-директор на „Охранителна полиция”. Той отбелязва, че има трайна тенденция на намаляване както на пътните инциденти, така и на пострадалите в тях.

„За миналата година средното намаление за Европейския съюз е 11%, докато нашата страна бележи намаление средно с 14%, т.е. една доста добра разлика. Разбира се, доста има да се наваксва. Забелязва се това, че празничните, почивните дни доста хора се насочват към морето, за да ползват тези два дни и за да могат повече време да прекарат на Черноморието, тръгват или в ранни зори или се прибират обратно в късните часове – изключително рисково е това решение, не бих ги посъветвал да го правят. По-добре е да пътуват през светлата част на денонощието. Тъмнината създава доста проблеми на водачите, доста по-трудно е със заслепяването, възможността да не се види пешеходец или велосипедист е голяма, не е препоръчително да се пътува в тъмната част”, каза комисар Алекси Стратиев(точен цитат).

Столичният КАТ на 12.12.2011 г. обяви по националните медии:

3 000 по-малко пътно-транспортни произшествия са регистрирани в София от началото на годината в сравнение с 2010 г.

Началникът на столичния КАТ Богдан Милчев отчете, събрани над 5 млн. лв. приходи от глоби и добави, че от началото на годината в столицата не е загинало нито едно дете при пътни инциденти...

На 6 януари 2012 г. новинарският сайт Dnes.bg съобщи:
Жертвите на пътя намаляват. За 2011 г. броят е 658.
В сравнение с 2010 г. загиналите при ПТП-та са със 118 по-малко.

На 16 февруари 2012 г. портала „Варна утре” обяви:

Наполовина по-малко загинали по пътищата във Варна през 2011 г.
Броят на загиналите по пътищата във Варненско е намалял наполовина през 2011 г. в сравнение с предходната година.
Това съобщи старши инспектор Драгомир Ганчев, началник на група „Пътен контрол” в КАТ, по време на кръгла маса за пътната безопасност, организирана от Асоциация на учени, артисти и спортисти в сряда. Статистиката сочи, че ако за последните 22 години е имало средно по 61 жертви на година, през изминалата те са били 31.
На 12 март 2012 г. по телевизията с национален обхват btv в централните новини в 20:00 водещата Гена Трайкова обяви с усмивка и радостен тон:
„Два пъти по-малко загинали и ранени на пътя от началото на годината у нас. Полицията отчита позитивна тенденция и в същото време зачестяват и акциите срещу високата скорост...”
Едно от първите ми предавания в редовните ми петъчни рубрики в сутрешното шоу на NOVA „На кафе” носи името „Силата на мисълта”, последваха няколко части с това заглавие. В първият брой разказах за успешния експеримент със силата намисълта във филма „Какво си мислим, че знаем”(What The Bleep Do We Know). Там се разкри изход - ефекта от критична маса от хора, които са обединени в обща медитация-визуализация. Професорът по физика, световно уважавания лектор и директор на научния институт в университета „Махариши” Джон Хагелин, разказва за следния документиран и доказан факт: „Единствената наука, която може и прави опити пред обществото да го обясни е квантовата физика... Вашингтон, област Колумбия, се счита за световна столица на убийствата. През лятото на 1993 г. там е проведен голям експеримент, в който участват 4000 доброволци от над 100 страни. Те провеждат продължителни медитации всеки ден.

Експериментът предвижда, че група от толкова хора ще успеят с мисълта си да намалят с 25% броя на бруталните престъпления, което бе потвърдено от ФБР(FBI) по-късно.
Тогава началникът на полицията в града прави следното изказване: „По-скоро ще падне половин метър сняг това лято, отколкото да спадне престъпността с 25% във Вашингтон”. Но след успешно проведения опит, полицията в града се включва охотно в изследването, тъй като резултатите показват действително намаляване на престъпността с 25%, което бе предсказано въз основа на 48 подобни опити проведени и на други места в по-малък мащаб. Това естествено ни кара да се замислим - дали нашите мисли влияят върху света, в който живеем? Бъдете сигурни, че е така. Всеки един от нас влияе върху действителността, която вижда, дори когато се опитваме да избягаме от този факт и да се преструваме на жертви.”

Гледайте филма и препрочетете книгата на български „Мистерията на живота – какво си мислим, че знаем”! Една книга, която променя представите за живота, света и всичко останало. Това е необходимо за „Бон апети”!

Всеки ден по възможност на всеки, на който му пука на всеки кръгъл час и задължително в периода от 17:45 – 18:00 правим обща медитация с визуализация за „Мир на пътя”, включете тези слайдове с тези за личното си щастие!

понеделник, 22 април 2013 г.

ВНИМАНИЕ! Високата скорост не е секси и не Ви го увеличава в сантиметри. снимка: Бистрица 2004 г.

Има три вида лъжи

ПостЪТ ми (с пълен АнгеLOVE член) е за медийните политически агитации и Pr'опаганди, цитирайки английския политик Бенджамин Дизрели (1804-1881): "Има три вида лъжи: лъжи, долни лъжи и статистика".

понеделник, 8 април 2013 г.

РЕЦЕПТИ ЗА ЛИЧНО ЩАСТИЕ И МОТИВАЦИЯ част II

РЕЦЕПТИ ЗА ЛИЧНО ЩАСТИЕ И МОТИВАЦИЯ част II

Eленkо Ангелов: Kakво искат жените? Какво искат цветята? Това е един и същ въпрос. Жените са цветя. Преди него има друг въпрос и той е: Кое е моето цвете? За да разбереш, трябва да се влюбиш и когато вече го обичаш няма да е нужно вече да разбираш. Някои цветя обичат светлината, други копнеят да са защитени под сянката ти, има едни много прекрасни, които могат да бъдат задушени от любовта ти... Многото вода за едни е живот, но същата може и да убива. Аз обичам рози. Обичал съм много цветя, влюбвал съм се в красиви плевели, имам белези от тръни, подминавал съм великолепни аромати...

„Аз съм отговорен за моята роза... - повтори малкият принц, за да го запомни.“

Антоан дьо Сент-Екзюпери, „Малкият принц“

Днес не смятам, че това време е било загубено, защото точно то прави моята роза толкова специална. Знам със сигурност, какво иска тя. Моята роза иска да сложа наморник на овцата. Времето ме научи да ценя миговете красота, само тях мога да взема от тази синя планета.

http://elenkoangelov.blogspot.com и тук www.thespiritofoknele.org